Gonna Fly Now!

Igår var det då dags för vår stora konsert med Tranemo Storband.

Det blev succé!

De första duktiga killarna som byggde upp scenen träffades redan 07.30! Vi andra, som ”bara” skulle sjunga träffades kl. 13.00.
Vi började med att sjunga upp oss ordentligt, sen var det dags för vårt soundcheck. Vi skulle ha många mikrofoner ute i kören. Killarna hade var sin, och vi tjejer hade en på två, eller två på tre beroende på hur många vi var i vår stämma. Så det var mycket som skulle kollas och passas ihop. Vi valde att sjunga en bit in på ”Tuxedo Junction”, där alla hade mycket att sjunga med stort tryck. Nu var det bara soundcheck för körstämmorna, så storbandet spelade inte till. Flera av dem var ändå där och lyssnade på oss. När vi hade sjungit igenom första gången, fick vi applåder av dem. En tyckte att de skulle gå hem, detta kunde vi klara själva! Ett fantastiskt beröm som verkligen värmde, men självklart blir låtarna i den här genren bra mycket bättre med storbandet. När vi var klara med vårt soundcheck, var det bandets tur. Vi ca 30 minuters paus som vi utnyttjade till fika.
När storbandet var klara, gick vi upp på scenen igen för att göra vårt genrep. Vi började med alla låtar där vi hade solister, så att ljudet kunde ställas in. Följande låtar innehöll solosång:
Alla tre låtarna i vårt Sinatra-medley: ”Young At Heart” – Här sjöng Michael Svedberg, körens ledare solo. Därefter kom ”All The Way” där Tina Andersson var solist. Den tredje sången var ”The Tender Trap” med Per Bylund som solist.
Nästa nummer med solosång var ”Copacabana” med vår Michael igen.
Sedan var det Ann-Sophie Johanssons tur att sjunga solo i ”Orange-Colored Sky”. Därefter Pernilla Rasmussen som sjöng solo i ”Hallelujah, I just love him so”. Här var det egentligen meningen att en man skulle sjunga solo. Detta är Ray Charles gamla hit som heter ”Hallelujah, I just love her so”. Den manliga sångaren skulle även vara vår konferencierer, men han blev sjuk, så vi fick ändra planerna. Och om det är en kvinna som sjunger, passade det bättre att ändra lite i texten.
Sista solistinslaget stod Anna Holm för i ”As time goes by”.
Detta tog en stund, så vi gick inte igenom alla de andra låtarna, men några till blev det. Sedan var det dags för den längre pausen innan konserten. Nu skulle vi äta middag och göra oss klara att inta scenen. Vi hade fått två klassrum där vi kunde fixa, ett för killarna och ett för tjejerna. Och tur var väl det att vi inte repade längre, för nu började redan gästerna att anlända! Uppskattningsvis blev det drygt 400 personer, som ville komma och lyssna. Till och med Borås Tidning var där och skrev ett par fina recensioner som kom ut i nätbilagan redan på söndag kväll med bilder!

k_r_1_3032746c       k_ren_2_3032745c

 

Vi hade några intermezzon under kvällen då vi tappade ström till mickarna. Dock hade vi en fantastisk konferencier, Ronny Nyman, som vände detta till något positivt med sina underhållande festliga anekdoter från sitt musikerliv.

Läs gärna recensionerna, där står fler detaljer om hur kvällen gestaltade sig.

Nu släpper vi i kören jazzen för denna gången och kastar oss på jullåtar. Nästa föreställning blir en adventskonsert i Carolikyrkan i Borås den 4/12 med Hemvärnets Musikkår.