Jazzrepetitioner

Nu är det full fart med våra repetitioner i min kör WomenMen inför vår stora höstkonsert ”Gonna Fly now” som äger rum i Bäckängsskolan den 9 november kl. 18.00. Vi kör ett fullspäckat program ihop med Tranemo Storband. För ca 2 veckor sedan hade vi en heldagsrepetition i Stenbocksskolan, Ulricehamn ihop med storbandet. Det är en helt underbar känsla att sjunga ihop med levande musik, man verkligen ”lyfter”! Denna konsert är en uppföljare till programmet ”A String Of Pearls” som presenterades av WomenMen och Tranemo Storband 2012. Då var jag ännu ej medlem i kören, jag visste inte ens att den fanns!

I förrgår var det vårt sista riktiga rep, för på söndag är det dags! Konserten börjar kl. 18, men vi har massor att göra innan, så kören samlas redan kl 12. Scenen ska riggas upp så alla vet vart de ska. Vi måste sjunga upp ordentligt inför vårt soundcheck. Sedan blir det den stora generalrepetitionen ihop. Därefter behöver vi få i oss lite nyttigheter, så vi fixar resten av kvällen.

Jag är egentligen ingen jazz-fantast, så jag var ytterst tveksam då jazzrepertoaren började ta form. Men ju mer vi tränade, desto bättre lät det. Och framför allt – desto bättre kändes det!
Många av de låtarna vi kommer att framföra hade jag aldrig hört tidigare, fast alla låtarna är mycket kända. Jag ska berätta om några av låtarna här.

Konserten startar med ”Gonna Fly Now”. Detta är nog den låt som de allra flesta känner till, då den även var ledmotivet i Rocky-filmerna, ”Theme from Rocky”. Bill Conti komponerade melodin, som släpptes då filmen ”Rocky” hade premiär 1977.

Jag har inte hittat den som en singelnot, däremot finns den med i några blandade notalbum för olika instrument.
I den här serien hittar du noter till många fler instrument än trombon eller violin, som syns på bilderna nedan:

ALF28159  ALF28165

Det blir alltid roligt att spela melodier då man har en bra orkester bakom sig, och det har man på den CD-skiva som medföljer.

Fast alla spelar ju inte blåsinstrument eller stråkar, så därför plockade jag fram ett album för keyboard samt ett för piano, sång och gitarr:

0571537073  IMP7195A

 

Några fler som jag tror många känner till är ”Take Five”, ”Copacabana” och Tuxedo Junction. Jag kommer att skriva mer om dessa låtarna i nästa blogginlägg. Men nu är det slut för idag.