Julkonsert imorgon!

Nu börjar det verkligen kännas att julen närmar sig.
Många av våra kunder börjar köpa julnoter, den här till exempel är mycket populär:      250x250-notlagret_files_images_wm1_9789186825553_1      50x50-notlagret_files_images_wm1_9789186825553_3

Fast det är mer än våra notböcker som skapar känsla nu. Alla affärer har julskyltat ett bra tag och nu har även granar och belysning kommit upp lite varstans.

För mig blir det väldigt mycket julstämning när jag sjunger med min kör. Vi har repat julsånger några gånger nu, och imorgon har vi vår stora julkonsert i Caroli kyrka i Borås. Med oss sjunger också Carolikören. Våra musiker är Hemvärnets Musikkår. Som solist kommer Carolina Sandgren, en sopran från operan i Göteborg.
Detta evenemang har varit en tradition i många år. Vår kör WomenMen började vara med förra året. Tidigare är det Carolikören och Boråskören som gjort körinslagen, men Boråskören upplöstes förra året och då blev vi tillfrågade.
Det är ett  fantastiskt evenemang med väldigt många besökare. Man måste vara ute i god tid, annars kan man missa hela föreställningen. De har ibland varit tvungna att  stoppa folk i dörren, kyrkan har ej kunnat ta in fler. Stackars dem! Men det misstaget gör man nog bara en gång…

Flera utav sångerna vi framför denna gången, fanns med förra året. Men självklart har vi även med flera (för oss) nya arrangemang. Den som verkligen har gått in i mitt hjärta heter Star Carol och är skriven av John Rutter. 

Här kommer en version med en annan kör:

John Rutter är en tonsättare och dirigent från Storbritannien, som främst producerat körmusik, från enkla visor till mer komplicerade verk. Det som jag har hört har varit mycket trevligt att lyssna på. Nu har jag även sjungit en del av verken.

Här är några separata verk för olika körsättningar av John Rutter:

250x250-notlagret_files_pimages1_68424  250x250-notlagret_files_pimages1_68432  250x250-notlagret_files_pimages1_68409

Jag vet att det finn många separata noter och även olika samlingsalbum där John Rutters verk presenteras. Jag kommer löpande se till att det finns många verk går att få tag i från Notlagret.