Magic!

En av de nya grupperna som kommit på senare tid och som jag tycker om är Magic! Magic-Interview som slog igenom oktober 2013 med låten ”Rude”.
Det hela började när producenten och låtskrivaren Nasri Atweh (ena delen av grammy-vinnande producentgruppen the Messengers) hörde Mark Pellizzer spela ett reggea-influerat riff. Någonting kändes så bra, så när Nasri och Mark jammade lite, kändes allt rätt. Nasri har alltid varit ett stort Police-fan och reggaeinfluenserna kändes så naturliga. Han har alltid velat göra något där reggae, pop, rock och lite soul kombineras och när han jammade med Mark bara det klickade till. Det var precis som om det var förutbestämt. Snart tillkom trummisen Alex Tanas och bassisten Ben Spivak. Allt kändes så magiskt hela tiden, därför blev bandets namn ”Magic!”. De började producera låtar och for sedan till en studio i Los Angeles för att spela in sitt debutalbum Don’t kill the Magic . Där hittar vi första singeln ”Rude” som blev en enorm hit i stora delar av världen.

Nasri, sångaren och frontmannen i gruppen, är föddes i Toronto, Kanada av ett par som immigrerade från Palestina. Han började sjunga redan som sexåring.

Vill du ha noter på den låten, hittar du den i följande samlingsalbum:

AM1009899