Sungha Jung på Göteborgs konserthus

Igår var jag i Göteborg på konserthuset, i stenhammarsalen, och lyssnade på 3 fantastiska gitarrister. De spelar med tekniken fingerstyle eller fingerpicking som går ut på att spela både en melodi, en basgång och komp på samma gång. Sungha Jung från Sydkorea var huvudattraktionen. Med sig hade han 2 gästartister. Från Sverige kommer Gabriella Quevedo  och från Danmark kommer en kul kille som heter Casper Esmann.
Gabriella har jag träffat flera gånger, hon bor i närheten av mig. Första gången jag såg henne, var på en konsert med Tommy Emmanuel, mästaren på den här spelstilen enligt mig.

Gabriella började spela gitarr då hon var 12 år och såg ett klipp med Sungha på Youtube. Då fick hon en dröm om att någon gång få spela med honom. Det har hon gjort många gånger nu, för Gabriella har verkligen tränat och utvecklats till en mycket skicklig gitarrist. Igår var de med på lokalradion, P4 Göteborg. De fick den här presentationen: Världsartisterna Gabriella Quevedo och Sungha Jung i P4 Förmiddag. Lyssna gärna!

Det finns naturligtvis en massa fantastiska klipp från alla 3 artisterna på Youtube, man kan lyssna i timmar! :-)  En aktuell låt som Sungha spelade var ”River flows in you” (av Yiruma, en sydkoreansk pianist). Det är en helt underbar låt på piano, men den var absolut inte sämre på gitarr.

Självklart har vi den på noter här på Notlagret, både i en vanlig pianovariant, samt en som är lite lättare:

HL00354210  HL00110173

 

Vill man lära sig den härliga tekniken finns t.ex den här på svenska:  9789186825195 eller den här på engelska: GW402